29.nap Padrón – O Cádavo

Ma ismét meglátogatom a gerincen ágaskodó szélturbinákat. Ahogy reggeli ködbe burkolózott tájból kapaszkodtam felfelé, a felkelő nap sugarai a dombok között megvilágították, a völgyben megülő párafelhőket. Nem mindennapi látvány volt!

20160919_081745.jpg

A természet számos, különleges jelenséggel kápráztat el minket. Úgy tűnt, mintha nagy vattacsomókkal töltötték volna meg a völgyet. A szikrázó fehérséget, a falu templomának kereszttel kibukkanó tornya, a magasabb hegyek zöld kupolái illetve egy-egy fa kilátszó zöld lombkoronája törte meg. Rejtélyes és misztikus hangulatot adott a tájnak.

20160919_081801.jpg

Már majdnem a gerincen voltam, amikor egy kutya jött velem szembe, nem ritka eset az ilyesmi, messzire elkóborolnak a hegyen lévő házaktól. Gyanús volt ahogy előre szaladt, majd vissza, bal oldalamon előre-hátra ugrált, mígnem hátulról elkapta a bokám. A foga nyomait még éreztem egy darabig, de szerencsére ennyivel megúsztam.

A hegytetőn I.Péter által alapított zarándokkórház romjai emlékeztettek a korabeli vándorokra. Lehet hogy a kutyák miatt kellett ennyi zarándokórház… Lefelémenet fordult a kocka, nekem kellet bebújni, az eddig felülről csodált ködpapalan alá. A napsütésből rövid időn belül vacogós, ködös, párát hullató kellemetlen időjárásba fordultam.

20160919_083740.jpg

A mai szakasz második harmadában a könyv gyilkosan meredek kapaszkodóval íjesztgetett. Gondoltam erre fel kell készülni, igy az előtte lévő bárban feltöltöttem energia készleteimet, és nekirugaszkodtam az emelkedőnek.  Ami az egyik nap nehéz, az a másik nap játszi könnyedséggel megy. Tegnap csak vonszolgattam magam, ma pedig a hosszúlábú fickókat is leköröztem a kapaszkodókon, nem is hagyták szó nélkül délután az albergue-ben. Holnapután becsatlakozok a Francia útba, egyre nagyobb izgalommal várom. Kiváncsi vagyok, milyen hatással lesz rám, amikor ismét életem első, és meghatározó zarándokútján gyalogolhatok.

(107)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


7 − egy =