24.nap Salas-Tineo

Ébredés után rögtön kidugtam az orrom, egyrészt friss levegőért, másrészt feltérképezni az időjárást. Borús volt, de nem esett! Gyors készülődés, hétkor már tölgyesek és gesztenyefák között jártam.

20160914_130403.jpg

Ilyenkor az erdő csendes, néha rikkantott egy madár,  roppant egy ág, az esőtől megduzzadt patak csobogása hallatszott. Szél rázta falevelekről lehulló vízcseppek hullottak a fejemre, miközben a korom sötétben lámpámmal az utat világítottam, illetve figyeltem az útjelzéseket.
Majd egy óráig kellett így botorkálni, amig kivilágosodott, és felértem egy magaslatra. Viharos szél, hideg, de jó lett volna a tegnapelőtti melegből egy kicsit elcsomagolni. Gyorsabb tempóra váltottam, hogy ne fázzak.

20160914_114938.jpg

Közben az ég mélykékre váltott, egyre tornyosultak a fekete esőfelhők. Az eső hol rákezdett erősebben, hol pedig csepegésre váltott, de innentől folyamatosan hullott a nyakamba az égi áldás. Ahogy ereszkedtem lefelé, egyre nagyobb és kikerülhetetlen dagonyákba futottam bele. Felázott sárral keveredett trágya borította az utat, csak a szerencsén múlott, hogy a sárban vagy a szarban merülök el jobban.

Nehogy azt higgyétek, hogy erre csak frissítő eukaliptusz, fenyő és vir?gillat van, ahol tehén van, a szélkeverte trágyaszag sem ritka. Abban már csak bízni tudok, hogy holnap az időjárás kegyesebb lesz hozzám! Az előrejelzés sajnos még nem ezt mutatja.

(167)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


hét + = 10