16.nap Comillas-Buelna

Gyötrelmes napkezdet, a lábam mintha ólomból lett volna, zsákom súlyát többszörösének érztem, minden erőmre szükség volt egy-egy lépés megtételéhez. Így van ez, hol a természet adta, hol a belső lelki hullámvölgyekkel kell megküzdeni. Amíg csak arra figyeltem, hogy az egyik lábam rakjam a másik után eltévedtünk, nem vettük észre a reggeli alkonyban rejtőzködő jelet.

20160906_084341.jpg

Milyen fontos, hogy figyelünk egymásra, ez volt a mi szerencsénk is, hiszen ki tudja mikor vesszük észre, hogy más úton bolyongunk. Egy brazil zarándok látta meg, hogy rossz irányba haladunk, gyors léptekkel utánunk eredt, és amikor úgy gondolta a hangja is utolér bennünket, erőteljes kurjongatásba kezdett. A sárga nyíl helyett, az ő hangjelzése mutatta meg a jó irányt. Hálásak voltunk érte, megköszöntük segítőkészségét.

20160906_105748.jpg

Tíz kilométeren keresztül tartott a küszködés, aztán úgy éreztem erőt kaptam, mintha visszakaptam volna magamat, és az egyre szebben kitáruló panorámára lettem figyelmes. Jobb oldalamon az óceán, víztükrén táncoló napsugarakkal, bal oldalt sással, náddal körülvett sekély folyótorkolat, gazdag madárvilággal. Hattyúk, kacsák, gémek otthona. Mögötte égfelé törő sziklák, néhol még hófoltok tarkították a szürke sziklatömbök sokaságát.

20160906_101423.jpg

Ilyen festői tájon gyalogoltunk, míg a közel harminclyukú hídon keresztül megérkeztünk Sant Vicente de la Barquera-ba. Itt úgy gondoltunk, letérünk a Camino hivatalos útvonaláról, hogy megtekintsük a környéket. Gyönyörű pálmafákkal ékesített partmenti sétányon sétáltunk, és ezen kersztül hagytuk el, a várost. Némi aggodalom ugyan volt bennem, hogy hogyan fogunk visszatalálni, és rácsatlakozni az útra, de gördülékenyen megoldottuk a helyzetet.

20160906_192444.jpg

A mai napot Colombres-ig terveztük, de menet közben nézegetve a zarándokszállásokat, úgy döntöttünk 8 km-el megnyújtjuk a távot, és egy varázslatos kis faluban, az óceán parton Buelna-ban alszunk. Remek válsztás, igazi zarándoklét volt délután, egyedül a hatalmas sziklán üldögélni, körülöttem nem volt más csak víz, kő, növény, hallgattam a sziklás partnak csapodó vad hullámok dörgését…..írogattam utinaplómat….

Hola!

(82)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


2 + egy =