10.nap Pobana-Castro Urdiales

A mai nap egy ADOMÁNY!
Más szavakkal nem is próbálkozom. Úgy érzem, a látványt leírni lehetetlen, ami a zarándokszállástól elindulva egy hosszú meredek lépcsősoron felérve fogadott. Lélegzetelállító kilátás nyílt a tengerre.

20160831_080713.jpg

“Sok sebet hordozok, de hordozok magamban olyan pillanatokat is, melyek soha nem történtek volna meg, ha nem merészkedek túl a határokon.”
/Paulo Coelho/

A mai reggelt már csak egy tiszta égboltú napfelkeltével lehetett volna megkoronázni.
Öt kilométeren ketesztül nem volt más dolgunk, mint e kilátásban gyönyörködni, miközben észre sem vettük a kilométerek apadását. Az első akadályt, az állatok elzárására felállított kapuk okozták. Több ilyennel találkoztunk már, de ezeket olyan szűkre méretezték – vagy mégsem?- hogy kénytelenek voltunk zsákos akrobatikával “átlendülni” rajta.

20160831_075412.jpg

Ezután egymást követték a szebbnél szebb tengerparti kis városok. Ontonnál végleg búcsút intettünk a Baszkföldnek, átléptünk Kantábria tartományba. Áthaladunk egy 400 méter hosszú kerékpáros és gyalogos alagúton, majd a tenger felé, meredeken lejtő kiszögellésre épült Saltacaballosba érkezünk. Hamarosan megjelennek Castro Urdiales első h?zai, fokozatosan a tengerszintre ereszkedünk, és elértük a Brazomar-öblöt, Castro déli strandjának nyugati sarkát. Innen hangulatos tengerparti sétányon mentünk tovább. A kikötő feletti félszigeten állt a városképet meghatározó, gótikus stílusban épült Nagyboldogasszony templom, amely már több kilométer távolságról jelezte a város közeledtét.

20160831_105517.jpg

A templom körüli sétányról ráláttunk az óvárosra, és az óceán végtelennek tűnő vizére.
Ebéd és kis pihenenő után átgyalogoltunk a város másik nagy, strandolásra alkalmas partján, és megkerestük a bikavidal aréna tőszomszédságában lévő alberget. Nem készítettem napra, távolságra leosztott tervet, mint három évvel ezelőtt, de számolgatás n?lkül úgy érzem, egy-két rövidebbre méretezett nap beiktatásával szeptember végéig  Santigaóban érek. Így a  mai napot 17 km után befejeztük, a délut?nt a strandolással, napozással töltöttem.
Hola!

(66)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


9 − = nyolc