5.nap Izarbide-Ziortza

A nagyon kemény, nagyon meleg, hosszú nap után rövid leszek. A hullámvasúthoz hasonló úton közel 28 km van a lábamban.  Először távolodtam el tartósan a tengertől, nehéz hegyi túra volt, ahol a sokat kacskaringózó úton szinte minden irányban csodálatosnál csodálatosabb volt a kilátás a környező hegyekre és távolabbi hegyvonulatokra. Nem jártam magasan, csupán 340-400 méter között, köves sziklás terepen, ahol minden lépésre oda kellett figyelni, mert különben gyorsan bekövetkezhet egy boka vagy térdficam. Sajnos a mai napon történt is ilyen baleset.

20160826_094824.jpg

Markina-Xemein előtt a San Miguel de Arretxinaga remetelak egy különleges építmény. Most templomként szolgáló hatszögletű épületet három óriási szikla köré építették, amely megalitokra (függőlegesen felállított kövek) emlékeztető, sziklákból álló oltárával szokatlan, de annál érdekesebb látvány volt.

20160826_124952.jpg

Markina városába már kora délután megérkeztünk, de a település távoli képe alapján éreztem, hogy nem lesz kedvemre való hely. Az érzés beigazolódott, a betonrengetegből álló városban azt éreztem innen menni kell, egy éjszakát sem akarok itt maradni.
Lidia arcáról ez nem igazán volt leolvasható, kértem döntse el mit szeretne, jönni vagy maradni. Felvázoltam a lehetséges két opciót, ha Zanaruzzáig megyünk, az további 7-8 km, de a szállás bizonytalan, mert a cisztercita kolostor nyolc ágyas zarándokszállást üzemeltet. A második lehetőség, hogy felmegyünk Ziortzaig, ahol egy magán alberg működik. A döntés megszületett, együtt indultunk, és küzdöttük fel magunkat, az igazi mászás itt kezdődött 3 km en 170 méter szintkülönség várt ránk. Úgy tűnik mi voltunk legbevállalósabb zarándokok, mivel a 42 fős zar?ndokszállást ketten vettük birtokba.

(107)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


3 + = hét